Vanzare lemn de foc
Oferte vanzare lemne de foc de vanzare grupate pe orasele din Romania

Unitati de masura in care se vand lemne de foc


  
   Vanzare lemn de foc la metru cub

Vanzarea lemnului de foc se face in functie de unitatea de masura. Cel mai raspandit etalon este metrul cub. Romsilva liciteaza masa lemnosa la metru cub , iar transformarile ulterioare in alte unitati de masura trebuie sustinute financiar de cei care exploateaza padurile licitate. Cubajul lemnelor in padure - al bustenilor de foc - se face dupa masurarea ariei mediane a busteanului ( se masoara diametrul D la mijlocul busteanului, dupa care se inmulteste D*D*3.14/4) si apoi inmultirea acesteia cu lungimea busteanului respectiv. Acest mod de verificare a cantitatii de lemn de foc nu poate fi folosit intotdeauna, mai cu seama in situatiile in care lemnele de foc se livreaza taiate pentru sobe, seminee,centrale etc.

Vanzare lemn de foc la metru sterMetrul ster este un metru cub aparent, format dintr-o stiva de lemne cu laturile egale cu 1 metru, lungimea lemnelor care formeaza cubul fiind tot de 1 metru. Este o unitate de masura mai putin utilizata in sudul tarii, unde foarte uzitata este tona.

Vanzare lemn de foc la tona
In partea de sud a Romaniei se utilizeaza tona ca masura la cumpararea lemnului de foc. Daca probarea cantitatii de lemn de foc livrata poate fi rezolvata in cazul metrului cub sau al metrului ster, in czul tonei este necesara cantarirea lemnelor, situatie posibila numai in cazul existentei unui catar auto in zona de livrare.
Posibile conversii intre tona si metru cub: o tona = 1.1 metri cubi( lemn de fag, umiditate medie) sau 1 metru cub = 1,6 metri steri.

Lista orase vanzare lemn foc RomaniaO parte din orasele unde se comercializeaza lemn de foc se gasesc pe lista de mai jos, unde exista si oferte de pret lemn de foc:
Bucuresti      
Alba Caras-Severin Harghita Prahova
Arges Calarasi Hunedoara Satu Mare
Arad Cluj Ialomita Salaj
Bacau Constanta Iasi Sibiu
Bihor Covasna Ilfov Suceava
Bistrita-Nasaud Dambovita Maramures Teleorman
Botosani Dolj Mehedinti Timis
Brasov Galati Mures Tulcea
Braila Giurgiu Neamt Vaslui
Buzau Gorj Olt Vrancea
      Valcea